Skip to main content
Dave Frederking

[icon color="Accent-Color" size="tiny" icon_size="" image="iconsmind-Geo22"]

Biografie

Toen ik 15 jaar was, liep ik mee op de set van programma Ereprijs 17 (kinderprogramma). De hectiek op de set en de dynamiek van de crew spraken mij direct aan.

Ter plekke wist ik het: geluidstechniek wordt mijn vak. Ik raakte helemaal in de ban van de technische invulling die aan het programma gegeven werd. De improvisaties die er tijdens de opnames nog eens aan te pas kwamen – iets waar een ander het liefst juist gillend voor weg zou rennen – deden mijn hersenen juist ratelen: ‘Hou zou ik dat nou zo snel en goed mogelijk binnen dit korte tijdsbestek kunnen oplossen?’

Eerst liep ik stage bij Van der Meer Video en later bij Cinevideo Groep. Hier heb ik de fijnste kneepjes van het vak geleerd.

Naast de opdrachten die ik vervolgens kreeg, wilde ik mij graag ontwikkelen. Ik volgde diverse opleidingen bij de Media Academie, Video Education Center en studeerde vervolgens audio engineering.

Van het een kwam het ander en prestigieuze clubs als Escape, Supperclub en Marcanti wisten mij al snel te vinden om hun geluidssystemen te onderhouden.

Na een periode van 8 jaar waarin ik met veel plezier mijzelf hebben kunnen ontwikkelen, was mijn plafond bereikt. Ik verlangde naar meer verdieping en verbreding binnen mijn vak. Ik zag nieuwe mogelijkheden door te gaan werken voor diverse facilitaire bedrijven in Hilversum. Dit bleek de juiste keuze.

Sinds 2007 werk ik freelance als geluidsman, wat mij tot vandaag de dag blijft boeien. Ik kies altijd de projecten waarbij ik zelf kan groeien aangezien ik leergierig ben en dit belangrijk vind – zowel locatie geluid bij film, documentaires, commercials, bedrijfsfilms, televisie als wel RF/frequentie coördinatie en geluidsnabewerking

Biografie | DF Media Services BV